TeamViewer, hoe werkt het?

Met behulp van TeamViewer kan het beeldscherm van uw PC op afstand bekeken worden terwijl u zelf ook nog steeds mee kunt kijken.

Hierdoor is het voor onze support medewerkers mogelijk om u optimale ondersteuning te bieden bij het oplossen van incidenten.

Een veelvoorkomende vraag als "wat ziet u nu?" valt weg, aangezien u allebei naar hetzelfde scherm kijkt.

Daarnaast is het mogelijk om u direct de oplossing te tonen omdat we uw toetsenbord en muis kunnen bedienen mits u dat toestaat.

Eén van de grote voordelen van deze software is dat hij niet geïnstalleerd hoeft te worden, alleen gestart.

In de onderstaande afbeelding is in het kort te zien hoe deze software werkt.

1. Telefonisch contact

De eerste stap bij het tot stand brengen van een verbinding is het telefonisch contact tussen de klant en de Infoland medewerker.

De Infoland medewerker zal voorstellen om een TeamViewer sessie te starten om het probleem te bekijken.

2. Software starten

Klik hier om het Quick Support programma op te halen. Naar keuze kunt u dit direct uitvoeren of eerst opslaan op uw computer (bijvoorbeeld op het Bureaublad) en vervolgens starten. De waarschuwing (afhankelijk van Windows versie of browserinstelling) kunt u negeren, de software zal geen schade aan de computer toebrengen.

Het programma genereert voor uw PC een uniek ID en een bijbehorend Wachtwoord.

Dit wachtwoord is per sessie verschillend en u zult beide aan de Infoland medewerker moeten verstrekken.

Doordat een verbinding enkel tot stand kan worden gebracht door het invoeren van het wachtwoord, is het nooit mogelijk dat een Infoland medewerker met u meekijkt terwijl u dat niet weet.

Er zal nu een groene indicator verschijnen met de tekst : Gereed voor verbinding (beveiligde verbinding)

* Indien deze indicator rood kleurt, dan is er een probleem met uw internet verbinding of is de sessie niet beschikbaar op dit moment.

Geeft u nu uw ID door aan de Infoland medewerker.

Zodra de Infoland medewerker uw ID heeft ingevoerd dan verschijnt er een gele indicator met de tekst : Wachten op verificatie

Vervolgens geeft u het wachtwoord door om de verbinding tot stand te brengen, u kunt dit wijzigen door op de pijl te klikken in de zelfde sessie, of door de software opnieuw te starten.

3. Verbinding is tot stand gebracht

Nadat de verbinding tot stand is gebracht kan de Infoland medewerker uw beeldscherm zien en (indien nodig) uw computer bedienen.

Gedurende de verbinding heeft u een aantal opties tot u beschikking via het TeamViewer paneel.

Is het gebruik van deze software wel veilig?

TeamViewer is uitgerust met een aantal veiligheidsmechanismen die ervoor zorgen dat u dit hulpmiddel zonder enige zorgen betreffende gegevensveiligheid kunt gebruiken:

Versleuteling

TeamViewer werkt met volledige versleuteling op basis van een RSA Public-/Private Key Exchange en AES (256 Bit) Session Encoding.
Deze techniek wordt ook bij https/SSL gebruikt en geldt naar de huidige stand van de techniek als volkomen veilig.
Omdat de Private Key de computer van de klant nooit verlaat, wordt door deze methode technisch gewaarborgd dat tussengeschakelde computers
in het internet de gegevensstroom niet kunnen ontcijferen, en dat geldt derhalve ook voor de TeamViewer Routingserver.

Toegangsbeveiliging

Naast de automatisch gegenereerde PartnerID maakt TeamViewer een dynamisch sessiewachtwoord aan, dat in de standaardinstelling bij
iedere start wordt gewijzigd en op die manier extra beveiliging tegen onrechtmatige toegang tot het systeem biedt.
Belangrijke extra functies zoals de bestandsoverdracht moeten nog een keer handmatig door de gebruiker bevestigd worden.
Bovendien is het in het algemeen niet mogelijk om een computer onbemerkt te controleren, omdat de gebruiker aan de remote computer
op grond van de gegevensbeveiliging over de toegang geïnformeerd moet zijn.

Gecodeerde signatuur

Als aanvullende veiligheidsfuncties wordt TeamViewer door middel van VeriSign Code Signing ondertekend.
Daardoor is de uitgever van de software altijd betrouwbaar te identificeren.

U kunt het volledige TeamViewer Security Statement hier lezen.

Wat zijn de voorwaarden voor het gebruik van deze vorm van ondersteuning?

Door in te stemmen met het gebruik van deze software geeft u Infoland toestemming om mee te kijken op uw beeldscherm en, indien door u gewenst, de controle over uw computer over te nemen.